Hur använder jag Alias rumstyper?

När du ansluter till en säljkanal så är det ofta att man vill sälja samma rum med eller utan frukost, sista minuten pris, minst tre nätter osv. Då är det fint att använda sig av alias rumstyper. Då får du en "kopia" av samma rum, fast under annat namn på rumstyp, och med andra priser/vilkår. Då kan du mappa samma rum, fast till olika rates.

Här nedan kan du se hur du ställer in en sådan rumstyp. Säg att du har en rumstyp som heter "Singel rum" som du säljer utan frukost, men vill ha alternativet att sälja med frukost också.

1. Gå till Inställningar -> Rumstyper -> Registrera ny.
  2. Markera rutan där det står "Detta är ett alias för en annan rumstyp" og välj sedan från listan vilken rumstyp du ska skapa ett alternativt pris för.
  3. Döp denna till något liknande som rumstypen du skapar alias för, som här, "Dubbelrum ink frukost"
  4. Välj antal gäster i rumstypen och ställ in pris som inkluderar frukost per person. Markera rutan att detta är en Intern rumstyp. (Genom att markera denna, så kommer inte denna alias rumstypen att visas i bokningsformuläret på din hemsida, utan kommer bara att ses av dig när du är inloggad, eller i säljkanalen som den är mappad till där.)
  5. Spara

När du har skapat en rumstyp för alla olika rates/priser som du ska sälja kan du nu gå till inställningarna för säljkanalen och mappa dessa där.