Hur lägger jag till en rumstyp?

Först av allt så måste dina olika rumstyper registreras. En rumstyp kan vara t ex ”Enkelrum” eller ”Dubbelrum”, och innehåller en beskrivning, antalet bäddar, priser mm. Alla dina rum placeras sedan under en viss rumstyp/rumskategori. Om du till exempel har två enkelrum och ett dubbelrum, registrerar du två enheter under rumstypen ”Enkelrum” och en enhet under ”Dubbelrum”.

Så här registrerar du en rumstyp:

Gå till Inställningar > Rumstyper > Registrera en ny rumstyp.

1. Skriv in ett namn för rumstypen, tex "Dubbel rum" och lägg till en beskrivning.
  2. Välj antal gäster, tex 2 gäster för ett dubbelrum. Välj sedan max antal gäster som kan bo i rummet - tex, om en extrabädd finns tillgänglig, välj 3. (Dubbel + en extra säng.)
  3. Välj prissättning. Fast pris betyder att det är samma pris oavsett hur många som bor i rummet. Rörligt pris gör det möjligt att ha olika priser baserat på antal personer (tex, om en person ska bo i ett dubbel rum).
  4. Spara.

För att redigera din rumstyp efter att du sparat den kan du klicka på "Redigera" under den rumstyp du vill ändra inställningarna i.