Hur kan jag skapa paketpriser?

Exempel: Vi har ett Enkelrum, men vi vill också kunna sälja samma Enkelrum fast med middag. När någon bokar ett rum så vill vi att rummet ska bli "upptaget" i bägge rumstyper.

1. Gå till "Inställningar > Rumstyper > Registrera ny".
  2. Fyll i alla fält. I det här tillfället kan det vara bra att använda sig av sorteringsordningen. Om Enkelrum är satt som nummer 1, så kan du sätta Enkelrum med middag som nummer 2. Då kommer dom visas i den ordningen i bokningsformuläret när gästen ska boka.
  3. Skapa och spara bägge rumstyper. Enkelrum med middag sätter du ett högre pris på.
  4. Gå till Enkelrum i Rumstyper och klicka på "Lägg till rum". Välj rums namn, tex 101, och spara.
  5. Upprepa detta för rumstypen Enkelrum med middag. "lägg till rum", 101, och spara.

Nu säljs rum 101 från två rumstyper.

Upprepa steg 4 och 5 för alla rum du vill sälja som paket.

Är det en ren kopia på Enkelrum, kan du välja att den nya rumstypen för Enkelrum med frukost, skall vara ett alias för Enkelrum. Då behöver du inte lägga in rum manuellt till den nya rumstypen. Läs mer om alias här.