Kan jag använda Google Analytics spårnings kod?

Genom att använda Google Analytics' gratis service kan du hålla koll på hur många som fullföljer sin bokning via Sirvoys bokningsformulär på er hemsida.

För att kunna göra detta så måste du ha Google Analytics' spårnings kod installerad i return URL som gästen blir skickad till efter betalningen. Du kan läsa mer om Google's spårnings service här:

http://support.google.com/adwords/answer/6308?hl=sv

Beroende på vilken betalningslösning du använder så är det olika sätt att installera spårnings koden på. Se nedan för din betalningslösning:

PAYMENT EXPRESS, AUTHORIZE.NET, STRIPE, SAGEPAY AND TOKENEX (Fungerar också om du inte använder någon betallösning)

Om du använder någon av dessa betallösningar kan du integrera Google conversion under "Inställningar > Bokningsformulär > Hantera bokningsformulär > Bokningsformulär > Redigera". Lägg till koden som du har fått från din Google sida under "google_conversion_id" och "google_conversion_label".

PAYPAL

Som standard så kommer gästen att stanna kvar på PayPal's sida efter ett lyckat köp. För att ändra return URL, alltså sidan de skall komma tillbaka till, så måste du göra följande:

1. Logga in på PayPal och klicka på Profile subtab under My Account.
  2. Klicka på Website Payment Preferences länken under Selling Preferences.
  3. Klicka på On radio knappen för att aktivera Auto Return.
  4. Skriv in Return URL.
  5. Lägg till din Google tracking code under det Return URL som du valt.

Mer information finns på https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/mer/express_return_summary-outside

RBS WORLDPAY

RBS Worldpay låter dig dirigera din gäst till en sida på din egen hemsida efter att de fullföljt betalningen. Du kan ställa in detta i ditt RBS Worldpay konto och installera Google spårnings kod på hemsidan som de blir dirigerade till. Var vänlig kontakta RBS Worldpay för mer instruktioner om hur man stäler in detta.