Koppling till TripAdvisor Instant Booking och TripConnect

TripConnect ger dig en direkt länk från TripAdvisors hemsida till din hemsida.

Denna video ger mer info om vilken nytta du kan ha av TripConnect: TripConnect video och här finns FAQ om TripConnect:http://www.tripadvisor.com/TripConnectFAQ

TripConnect ingår i Sirvoy Premium och Sirvoy Basic. I Premium är kopplingen gratis i Basic kostar den 100kr/månad (exkl. moms). Läs mer om Sirvoy Premium på denna länk: Sirvoy Premium

Följ stegen nedan för att aktivera TripAdvisor´s TripConnect.

1. Gå till Inställningar > Säljkanaler > TripAdvisor > Redigera och välj det bokningsformulär kunder från TripAdvisor ska komma till. Fyll också i URL till den sida på er hemsida som bokningsformuläret ligger på.

2. En engelsk översättning behövs läggas in för att få det att fungera. Gå till Inställningar -> Språk och texter -> Språkstöd -> Redigera -> Kryssa för engelska. Fyll sedan in den engelska rums beskrivningen på dina rums typer.

3. Resten av aktiveringen görs i ert TripAdvisor konto. I ert TripAdvisor konto kan ni aktivera TripConnect. Ni kan också aktivera "Review request” i ert TripAdvisor konto.

• Logga in på ditt “Management Centre”
  • Acceptera TripConnect Villkor
  • Köp “Business Listing Subscriber” om du inte är det redan
  • Bekräfta ditt IBE – Du uppmanas att bekräfta att ditt IBE är det som vi listar (Sirvoy är ditt IBE - Internet Booking Engine)
  • Bekräfta de språk som din bokningsidan är översatt till
  • Kontrollera din länk – Du kommer att visas ett exempel på länken för att försäkra det är länkat till ditt hotell.
  • Skapa en kampanj
  • Aktivera betalningssätt för den trafik du kommer att få till hemsidan från TripAdvisor
  • Klart!

Nu ska det stå under Tripconnect "Activated: Yes"  på er Tripconnect sida i Sirvoy.

Vanliga problem: TripConnect hittar inte ditt bokningssystem Sirvoy. Lösning : Vänta ! Vi har märkt att det kan ta upp till 36h efter att du har fyllt i ditt TripAdvisor-id i Sirvoy innan TripAdvisor hittar ditt Sirvoy konto .

Läs mer om TripConnect på följande länkar :

http://www.tripadvisor.com/TripConnect

http://www.sirvoy.com/what-is-tripconnect/

http://www.tnooz.com/article/tripadvisor-tripconnect-metasearch-auction-independent-hotels/

http://www.tripadvisor.com/TripAdvisorInsights/n2136/haringtons-hotel-tripadvisor-business-listings?mcid=20445

För att aktivera Instant Booking måste du också se till att alla fält är ifyllda under "Inställningar ->Säljkanaler -> TripAdvisor",  och alla beskrivningar samt att en bild är uppladdad under "Inställningar -> Rumstyper -> Redigera",  och också att det aktiveras från TripAdvisors Management center.

Tripadvisors "Instant booking" är just nu tillgängligt i 11 land:

USA, UK., Australien, Kanada, Indien, Ireland, Malaysia, Nay Zealand, Filippinerna, Singapore och Syd Afrika.

Många kunder i bla Sverige och Norge har frågat varför hotellet inte syns på Instant Booking efter aktivering, men detta är bara synligt om man bokar från något av ovanstående land.

Enligt TripAdvisor så kommer det släppas i fler länder under första halvan av 2016. http://ir.tripadvisor.com/releasedetail.cfm?releaseid=953277