Online payment solution, "Payer", for both invoicing and card payments

Here is a description and step for step guide of the integrated online payment solution Payer, used by mainly Swedish customers:

För att aktivera funktionen krävs att du har ett konto hos Sirvoy och ett inlösenavtal med en svensk bank som Nordea eller Föreningssparbanken, samt ett avtal med Payer. Kontakta Sirvoy Support så hjälper vi er gärna med denna process.

Viktigt! Använd blanketten bifogad som fil nedan när ni sluter avtal med Payer.

Så här aktiverar du tjänsten:

1. När alla avtal är klara så tilldelas du ett agent-ID och två kodnycklar
  2. Gå till ”Inställningar”-> ”För hemsidan”-> ”Kortbetalningar”-> “Redigera i Sirvoy. Fyll i ovan nämnda uppgifter som du fått från Payer
  3. Ange till en början att kopplingen är i ”Test mode”. Det innebär att inga pengar kommer att dras när du gör en testbokning.Observera att endast kortbetalning kan ske i testläge, om bankbetalning väljs så kommer pengar att dras även i testläge!
  4. Testa att lägga en bokning till dig själv. Du bör nu se betalningsmöjlighet för kortbetalningar. Klicka på betallänken för att kontrollera att den fungerar
  5. Gör en testbetalning med följande kortuppgifter: Visa 4111111111111111. Ange valfritt giltighetsdatum och cvc-kod
  6. När kopplingen verkar fungera, ändra från ”Test mode” till ”Production/live”!

Payer har även fakturaservice och möjlighet för kunden att betala via sin internetbank med BankID, tex Nordea, alltså en DIBS tjänst. Istället för att gästen väljer “Betala med kort” så kan gästen välja “internetbank” eller “Skicka faktura”. Man kan även “sälja” sin faktura till Payer. Dessa alternativ kan aktiveras i ert Payer konto under“Betalsätt”-> “Inställningar” eller kontakta Payer ifall ni är intresserade av dessa tjänster!